Technische gebruiksaanwijzing

Er is nog steeds geen goede home-pagina voor deze community. Voorlopig gebruiken we de nieuws-pagina daarvoor.
Forum | Laatste bericht

Rik Min, 12-12-07, 17:57, 1 decennium geleden: Een nieuw bericht aanmaken...
Een nieuw bericht aanmaken:

Een nieuw bericht aanmaken in het forum gaat als volgt. Zorg dat je een usernaam en een passwoord hebt/krijgt. Ga naar ''Forum''. Klik dan op het thema waar je op wilt reageren. Klik daar - bovenin - op ''nieuw bericht''. Type daar binnen het vierkant een bericht in. Vink daarna op een van de vijf tabbladen ''publiek zichtbaar'' aan (of indien je het niet publiek zichtbaar wilt hebben niet).
Om bepaalde mensen op de hoogte te brengen: kun je daar ook ergens ''informeer leden'' aanvinken. Dan zoek je de namen een voor een op en klik ze twee keer aan, die je automatisch wil mailen. (Je mag ze ook intypen bij vergrootglas.) (Vergeet je eigen naam niet; is handig.) Die uitgeselecteerde namen komen dan in het rechter vakje te staan. Klaar. Klik tot slot op ''Aanmaken'' of eventueel op ''annuleren''. (Mocht je het knopje ''aanmaken'' onverhoopt niet zien, staat jouw window niet op maximale grootte of rommel desnoods een beetje met de verticale scrollbars..) SUCCES.

Rik Min, communitybeheerder, www.acone.nl, email: r.min@hetnet.nl

Rik Min, 08-01-08, 19:54, 1 decennium geleden: Beste Jo,Met jouw usernaam... Usernaam en paswoord:

Met een usernaam en paswoord kun je inloggen, rechtsboven bij 'aanmelden'. (Die twee codewoorden kun je bij ons per mail krijgen.) 

Nieuw bericht:

Als je dan daarna op 'forum' klikt, kun je in ons forum nieuwe berichten maken. Je kiest eerst een thema uit en klikt erop. Bovenin de rij berichten staat het icon 'nieuw bericht'. Andere mensen kunnen daar niet bij; jij wel. Als je in het opkomende venster dan iets typt moet je het saven door op het knopje 'aanmaken' te klikken. Zet tenslotte nog even een vinkje in vakje bij 'publiek zichtbaar'. Anders ziet niemand het That 's all (in eerste instantie).

Rik Min, 05-02-08, 17:43, 1 decennium geleden: Beste mensen,Als jullie een...

Rik Min schreef op 12-12-07, 17:57

Een nieuw bericht aanmaken in het forum gaat als volgt. Ga naar ''Forum'' via het rechter menu. Klik dan op het thema waar je op wilt reageren. Klik daar - bovenin- op ''nieuw bericht''. Type daar ...
Iets veranderen:

Als jullie een tekst willen veranderen (ook wel ''editen'', "wijzigen" of ''updaten'' genoemd), dan log je in, kiest een stukje tekst via een van de menu's, en ga met de muis op het betreffende stukje tekst staan. Met een simpele rechter muisknop-klik komt er een menu te voorschijn. Het edit-menu. Kies daar voor ''wijzigen''. Als je geen ruimte op je scherm hebt, klik dan op een van de twee scrollbars. Dat geeft werkruimte. En doe je aktie dan eventueel weer opnieuw. Je komt dan in ieder geval in de editor van ons community-systeem. Eenvoudige tekst-wijzigingen gaan met het basis-menu in de werkbalk; complexere dingen gaan met de volledige werkbalk (rechtsboven). Om de werkbalk geheel in beeld te brengen, is het soms nodig om op het blauwe pijltje, linksboven op de werkbalk van de editor, te klikken. Je kunt de tekst editen, maar ook de html-code. Dat ''in de code knoeien'', is meer voor de meer geoefenden onder ons. Als je een woord of een deel van een tekst, selecteert, dan kun je het eenvoudigweg veranderen. Als je het wilt 'saven', klikje onderin op de knop 'wijzig' of je annuleert daar. Vergeet niet 'publiek zichtbaar' aan te vinken of 'informeer leden'. (Zie elders.) Andere lettertypes en andere lettergroottes zijn in te stellen. Probeer het gewoon.


Rik Min, 13-03-08, 00:19, 9 jaren geleden: Reacties op een bericht...

Rik Min schreef op 12-12-07, 17:57

Een nieuw bericht aanmaken in het forum gaat als volgt. Ga naar ''Forum'' via het rechter menu. Klik dan op het thema waar je op wilt reageren. Klik daar - bovenin- op ''nieuw bericht''. Type daar ...
Kleine icoontje van luchtballonnetje: 

Reacties op een bericht kun je ook - en makkelijk - geven door op het luchtballonnetje rechtsboven op het oude, betreffende bericht te klikken. En in het onderste vakje een bericht te schrijven. Klik daarna op Wijzig. Dan is het bericht gesaved. (Je moet 'publiek zichtbaar' en als je wilt 'informeer leden' aanvinken, maar het is niet perse nodig.

Kleine icoontje van velletje papier met klein potloodje:

Iets wijzigen in de tekst kan met het hele kleine icoontje van velletje papier met klein potloodje.

Forum | Omhoog
Omhoog Terug