Tijdelijk twee systemen naast elkaar

Om te voorkomen dat de mensen tijdelijk tussen de wal en het schip terecht komen en daardoor het nieuwe systeem niet van de grond kan komen is het noodzakelijk dat...Meer er tijdelijk twee systemen naast elkaar bestaan, gedurende en paar jaar als overgangsperiode.
Als het oude systeem stopt en het nieuwe nog niet functioneert dan ontstaat er een grote ramp en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus hwet nieuwe moet snel en goed worden opgebouwd terwijl het oude nog bestaat.
Er moet daartoe tijdelijk een scheiding aangebracht worden tussen het private systeem en het collectieve. Je doet mee met het ene systeem of met het andere. Dus praktisch je leeft nu al van of via de staat dan koop je je goederen van je periodieke budget niet meer vij en van private systeem maar van en bij het collectieve systeem. Die voorzieningen moeten er komen onder controle van de gemeen-schap.
Iedereen die hoort en/of wil horen bij het collectieve systeem krijgt daartoe een toegangspas voor de boodschappen e.d..
Het andere oude systeem is het private. Wie daarbij wil blijven mag dat doen, maar dan niet in het collectieve ziekenhuis b.v. en de AOW, want dat is parasiteren van het collectieve.
Als hun ondernemingen kapot gaan, en dat gaan ze vroeger of later allemaal, we hebben nog nooit een onderneming gezien die het eeuwig leven had, dan mag men naar het collectieve systeem overstappen, andersom ook, maar dat heeft geen zin meer.
Heeft men zich bij het collectieve aangesloten dan krijgen ook zij een toegangspas, maar kunnen dan met ouderwets geld niet meer kopen bij de private sector.
Na een zekere tijd willen anderen dat oude geld niet meer, want wat moet je er nog mee? Deze overstappers krijgen dus ook het periodieke budget en hoeven zich niet meer uit de naad te werken om overeind te blijven en/of net niet failliet te gaan. Hoera dus!
(Verbergen)
Forum | Laatste bericht

Rik Min, 07-02-08, 23:18, 1 decennium geleden: Beste Bram en Jo,...
Beste Bram en Jo, ik ben bang dat ik jullie niet kan volgen. Jullie analyses wel, maar jullie oplossing(en) niet. Geld moet nu eenmaal gewoon verdiend worden. Dat blijft gewoon een punt in het postkapitalistisch tijdperk. Het uitgegeven aan persoonlijke budgetten zal velen geen enkele prikkel geven ook maar iets te gaan doen. Wellicht kunstenaar, muzikant, creativeling, etc. worden, maar wie doet dan het gewone werk, het poetswerk, het horeca-werk, koken, werken op het land, aan de weg, op zee, op olieplatforms, etc.?

Rik Min, 20-02-08, 22:21, 1 decennium geleden: We moeten maar eens... We moeten maar eens een stevige rondetafelconferentie houden...

Forum | Omhoog
Omhoog Terug