Een vredeseconomie

De grootste oorlog is die van allen tegen allen en die hebben we, dat is het huidige kapitalisme. Daar moetenwe dus van af en toegaan naar een vredeseconomie, het postkapitalisme....Meer Hier maken we duidelijk dat een vredeseconomie mogelijk is en ook langdurig, ook ecologisch, volgehouden kan worden. Samen met elkaar en niet tegen elkaar, zoals nu voor normaal gehouden wordt, maar het niet is.(Verbergen)
Forum | Laatste bericht

bram1234, 12-02-08, 10:48, 1 decennium geleden: Een vredeseconomie
De grootste oorlog is die van allen tegen allen en die hebben we, dat is het huidige kapitalisme. Daar moetenwe dus van af en toegaan naar een vredeseconomie, het postkapitalisme. Hier maken we duidelijk dat een vredeseconomie mogelijk is en ook langdurig, ook ecologisch, volgehouden kan worden. Samen met elkaar en niet tegen elkaar, zoals nu voor normaal gehouden wordt, maar het niet is.

Jo Versteijnen, 12-02-08, 17:49, 1 decennium geleden: Dag Bram,We zijn het... Dag Bram,

We zijn het helemaal met elkaar eens. Wat dat aangaat leven wij beiden nu in ieder geval al in vrede met elkaar en ik hoop dat deze vrede nog lang mag duren, ook voor heel de wereld!

Jo.

bram1234, 14-02-08, 10:31, 1 decennium geleden: Het betreft hier het...
Het betreft hier het basisprincipe. Het is een mentaliteitskwestie.

Door altijd maar te vechten met iedereen om je geld leer je ook automatisch niet dat het anders kan, want dan wordt je voor gek versleten, omdat het nu niet zo is.
Dus niet tegen allen, mar met allen.

Een oorlogseconomie vanuit een oorlogsmentaliteit levert automatisch ook oorlogen op en die zijn er dus ook.

Een vredeseconomie vanuit een vredesmentaliteit levert automatisch ook een vredeseconomie op.

Forum | Omhoog
Omhoog Terug