Deflatie

Deflatie is het tegenovergestelde van inflatie, te weten, waardevermeerdering van geld. Dat heeft als praktisch gevolg dat je beter vandaag even niets kunt kopen, want morgen is mijn geld meer...Meer waard en het te kopen goed dus iets goedkoper. Dit is natuurlijk de dood in de pot voor de consumptie-economie. Het leidt wel tot het ideaal van consuminderen. Dit is echt de logica van het oude systeem, maar let op, het gaat nog veel verder. Als zo de huizenprijzen dalen dan gaat de massa failliet om maar eens wat te noemen en de banken ook? Zo neem je natuurlijk geen hypotheek meer, immers die is dan altijd te duur later. De banken moeten dan ook geld bijbetalen om geld uit te mogen lenen en dat willen ze niet, immers er is geen leenmarkt meer, mar ze kunnen het wel. 
De banken kunnen alleen overleven als ze zelf geld maken, dus dat verhaal van 20% van de geldlening is echt/gedenkt en die andere 80% betaan nog niet op het moment van de lening/ hypotheek. Die 80% ontstaan pas als de lening door de jaren heen wordt betaald. Dus zo snel stort het bankwezen ook niet in elkaar als dat het zou lijken, maar een geloofwaardig verhaal is het dan ook niet meer. Wie sluit er nou een hypotheek af als geldschepping voor de bank? Niemand toch?(Verbergen)
Forum | Laatste bericht

bram1234, 05-05-08, 10:55, 9 jaren geleden: Deflatie
Deflatie is het tegenovergestelde van inflatie, te weten, waardevermeerdering van geld. Dat heeft als praktisch gevolg dat je beter vandaag even niets kunt kopen, want morgen is mijn geld meer waard en het te kopen goed dus iets goedkoper. Dit is natuurlijk de dood in de pot voor de consumptie-economie. Het leidt wel tot het ideaal van consuminderen. Dit is echt de logica van het oude systeem, maar let op, het gaat nog veel verder. Als zo de huizenprijzen dalen dan gaat de massa failliet om maar eens wat te noemen en de banken ook? Zo neem je natuurlijk geen hypotheek meer, immers die is dan altijd te duur later. De banken moeten dan ook geld bijbetalen om geld uit te mogen lenen en dat willen ze niet, immers er is geen leenmarkt meer, mar ze kunnen het wel. 
De banken kunnen alleen overleven als ze zelf geld maken, dus dat verhaal van 20% van de geldlening is echt/gedenkt en die andere 80% betaan nog niet op het moment van de lening/ hypotheek. Die 80% ontstaan pas als de lening door de jaren heen wordt betaald. Dus zo snel stort het bankwezen ook niet in elkaar als dat het zou lijken, maar een geloofwaardig verhaal is het dan ook niet meer. Wie sluit er nou een hypotheek af als geldschepping voor de bank? Niemand toch?

Forum | Omhoog
Omhoog Terug